ik ben

beginnend predikant

Ik mag instappen in situaties waar omstanders liever weg blijven. De wereld loopt er voor weg. Of men zegt: prima dat is jouw keuze maar het zijn ook jouw brokken. Jezus stapt in zonder de problemen weg te wuiven,maar ook zonder de mens erachter af te wijzen. Ik mag instappen omdat ik geloof dat voor God geen diepte te diep is. 

Maar dat is wel heel spannend. Omdat je jezelf moet blootgeven en je ook voortdurend bevraagd wordt op je eigen ziel. De Heer is wat dat betreft een lange weg aan het gaan met mij als beginnend predikant. In het begin was ik moralistisch. Iemands fouten waren voor mij als een rode lap op een stier. Nu heb ik mogen ontdekken dat ik naast mensen mag komen staan inde ellende zoals Jezus dat bij mij deed. Ik mag zoeken met de ander wat er in zijn hart leeft. Jezus houdt de waarheid hoog. Maar dat doet hij omdat hij ons het leven wil geven. Bij Jezus komt de waarheid in liefde naar ons toe. Waarheid zonder liefde is bikkelhard. Liefde zonder waarheid is hol. Waarheid en liefde is evangelie. Dit proces is nooit een afgerond proces. Ik moet steeds opnieuw balanceren op het koord van waarheid en liefde. En ik moet anderen ook steeds weer in liefde voorgaan in de waarheid. 

"Eigenlijk vind ik dat doodeng"
No items found.

Maar in de groei die ik doormaak ben ik een paar hele enge drempels overgegaan en heb ik mogen ontdekken dat God er echt was in de duisternis en wanhoop van mensen. Ik zat op de eerste rij terwijl God bevrijdend ingreep in mensenlevens. Dan was ik bang om over de drempel te stappen maar ontdekte ik tot mijn verrassing dat Jezus me al voor was. 

Ik stap over drempels.